Burun Estetiğinde Doğal Görünüm Nasıl Sağlanır

Burun Estetiğinde Doğal Görünüm Nasıl Sağlanır

Burun şekillerinden memnun olmayan insanlar sadece güzel hissetmekle ilgili sorun yaşamazlar, aynı zamanda öz güven ve mutsuzluk gibi psikolojik sorunlar da yaşarlar. Bu nedenle burun estetiği sadece fiziksel ve fonksiyonel sorunları düzeltmekle kalmaz, aynı zamanda kişinin öz güveninin artmasını da sağlar. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can burun estetiğinin memnun edici bir sonucu ulaşması için dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

“Burun estetiği başarılı bir şekilde sonuçlandığı sürece kişileri en çok mutlu eden operasyonların başında gelmektedir. Bunun sebepleri arasında burundaki sorunların yüzde çok fazla dikkati çekmesi ve yüz güzelliği üzerinde çok büyük etkiye sahip olmasıdır. Fazla büyük ya da aşırı küçük burun, burun eğriliği, kemerli burun, asimetrik burun delikleri, aşırı kalkık ya da düşük burun ucu gibi sorunlar kişinin iletişimini, dolayısıyla sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer beraberinde nefes alma problemleri de yaşıyorsa sağlıklı nefes almanın ferahlığını da yaşar.”

Burun Estetiğinde Şekil Doğal Görünüm İçin Çok Önemli

“Burun estetiğinde şeklin yüzle uyumlu olması doğal bir görünüm için çok önemlidir. Burun tasarımında doktorunuz burnunuza şekil verirken burnunuzun her açıdan yüz ile orantısını hesaplar. Ameliyat olduğu belli olmayan ve doğal görünen en ideal burun şeklini tasarlar. Bunun için hastanın çeşitli açılardan fotoğrafları çekilerek burun ile yüzün altın oran hesaplamaları yapılır.”

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can “Ameliyatta kemiğe ve kıkırdağa müdahale edilmesi gereken durumlarda, burun ucunun çok şiş, geniş, kalın derili vs. olduğu durumlarda açık teknik tercih edilir.  Ayrıca  daha önce bir yada birkaç kez  burun ameliyatı olmuş, arzu ettiği sonucu alamamış  hastalarda da açık teknik burun ameliyatı  tercih edilir. Açık teknik ile yapılan ameliyatta burnun alt köşesinde bulunan, iki burun deliğinin arasındaki bölgeye ufak bir cerrahi kesik atılır. Burun içi açılarak burundaki sorunlar açık bir şekilde görülerek giderilir. Kemik ya da kıkırdak dokuya müdahale edildiyse alçı ya da tampon kullanılması tercih edilebilir. Bunun dışında alet ya da özel bantlar da duruma göre kullanılabilir. Bir hafta içinde hasta normal hayatında dönebilir. Ameliyattan sonra 2 yıl içinde belli aralıklarla hastanın kontrole gelmesi istenir. Burun ameliyatları sağlık açısından komplikasyon riski en düşük,  başarı oranı en yüksek ameliyatlar arasındadır. Bunun için alanında bilgili ve  yeterince tecrübeli bir hekim seçilmesi yeterlidir.”