Estetik Burun Ameliyatı İle İlgili Merak Ettikleriniz

Estetik Burun Ameliyatı İle İlgili Merak Ettikleriniz

Estetik burun operasyonları kime uygulanabilir ?

Burun hem sağlık hem de güzellik açısından çok önemli bir işleve sahip uzvumuzdur. Yüz güzelliği açısından taşıdığı estetik önemin yanı sıra solunan havayı ısıtma ve nemlendirme görevini de tam olarak yerine getirmesi gerekir. Burnun nefes alma işlevini tam olarak yerine getirmemesi kronik yorgunluk, uyku apsesi, yaşam kalitesini düşürme gibi çeşitli sağlık sorunları ile beraber psikolojik olarak da insanı kötü anlam da etkileyebilir. Estetik burun operasyonu görünüşünüzü daha güzel hale getirir, öz güveninizi artırır. Operasyon sonrası toplum içindeki yerinizin ya da çevrenizdekilerin size davranışlarının değiştiğini hissedebilirsiniz ancak bu daha çok sizin artmış öz güveninize bağlıdır.Rinoplasti ameliyatları tüm bu sorunların tedavisi için yapılır.Estetik operasyonu olacak kişilerin 14-16 yaşını geçmiş ve kendi kararlarını verebiliyor olmalıdır.op dryusuf can

Estetik burun operasyonlarında hangi teknikler kullanılır ?

Açık ve kapalı teknik olarak iki ayrı şekilde yapılan buru estetiği ameliyatlarında; açık rinoplasti tekniğiyle burun kıkırdak ve kemik yapılarını daha ayrıntılı şekillendire biliyoruz. Özellikle burun ucunda problem olan kişilerde açık rinoplasti tavsiye edilir.Kapalı rinoplasti de ise burnu şekillendirirken tüm kesiler burnun içinde kalacak şekilde işlem yapılır. Fakat bu teknik burnunda ciddi bir şekil bozukluğu olamayanlar da tercih edilebilir. Rinoplastide amaç burnu zamanla deforme olmayan uzun ömürlü, işlevsel ve daha estetik bir hale getirmektir.

Daha önce ameliyat olmuş fakat sonuçtan memnun olmayanlar için ne yapılabilir ?

Daha önce bir burun estetiği uygulanmış fakat hem fiziksel hem de işlevsel sonuçtan memnun olmayan hala sorunlar yaşayan kişilere revizyon operasyonu denilen ikinci hatta üçüncü operasyonlar geçirebilirler. Revizyon ameliyatlarını yapmadan önce ilk ameliyattan sonra en az 1 yıl geçmesini beklemek  gereksiz müdahaleleri önlemek nihai  sonucun tatmin edici olmasını sağlamak açısından önemlidir.

Revizyon rinoplasti ilk ameliyata göre daha mı kolay olur ?

Operasyon sonrası ortaya çıkan problemler kişiyi öncekinden çok daha fazla rahatsız eder. Çünkü oldukça zahmetli bir süreç geçirdikleri halde hayal ettikleri sonuca ulaşamamışlardır. Bu sebepten dolayı ilk ameliyata göre biraz daha zor geçer. Bilgili ve tecrübeli hekim seçimi çok önemlidir. Planlı ve sabırlı bir süreç ile hayal ettiğiniz buruna kavuşmanız mümkün.

Selfie çekimleri burun estetiği talebini artırıyor mu ?

Burun estetiği ameliyatlarında son yıllarda akıllı telefon ve selfie çekimleri nedeni ile büyük artış göstermiş durumda. Çeşitli açılardan fotoğraf çekimi yapma imkanı sunan bu teknolojik araçlar sayesinde kişiler yüzün tam merkezinde olan burunlarında ki en ufak kusuru bile fark etmeye başladılar.

Burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

Burun  estetiği ameliyatı sonrası cilt ultraviyole ışınlarına karşı daha hassas olur güneş ışıkları burun sırtında renk değişimine yol açabilir. Güneş koruyucu ve şapka kullanarak güneşin zararlı etkilerinden korumalısınız.  Bu süre içinde güneş gözlüğü kullanmamaya özen göstermelisiniz. Gözlük burnunuzun şekil alma döneminde deformasyona- çöküntüye neden olabilir. Ameliyattan 8 hafta sonra kullanmanız tavsiye edilir. Havuza ve denize 2- 3 haftadan sonra girebilir fakat temiz olmayan havuz ve deniz suyu burunda tahriş ve enfeksiyona neden olabilir. Takım halinde yapılan spor etkinlikleri darbe alma riski taşıdığı içinameliyattan 1 ay sonra  başlanmalıdır.