Revizyon Burun Estetiği Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Revizyon Burun Estetiği Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Burun estetiği yaptırdığı halde hayal ettiği gibi bir buruna sahip olamayan çok sayıda kişi var. Revizyon burun estetiği en çok talep edilen estetik ameliyatların başında gelmektedir. Burun estetiğinden memnun kalmayanlar ve yeniden burun estetiği olmayı düşünenler için Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can revizyon rinoplasti ameliyatlarını anlatıyor.

“Burnundaki şekil ve nefes alma problemleri için burun estetiği ameliyatı olan kişilerin ameliyatın sonuçlarından memnun kalmaması durumunda yapılan ameliyatlara revizyon rinoplasti denir. Birincil burun estetiği ameliyatlarının ardından bazı hastalarda var olan şekil bozuklukları ya da nefes alma problemleri tam olarak giderilemeyebilir. Hatta bazı durumlarda burun önceki halinden bile daha kötü bir hal alabilir. Başarısız sonuçlanan burun estetiği ameliyatları kişilerin mutsuz olmalarına yol açar.”

Revizyon burun estetiğinde cerrah seçimine dikkat edilmeli

“İlk burun estetiği ameliyatları doğal bir yapıya sahip olduğu ve burun dokusunda hasar olmadığı için genellikle daha kolay gerçekleştirilir. Buruna daha kolay şekil verilebilir. Müdahale edilmemiş burunların anatomik yapısı bellidir. Oysaki ameliyat geçirmiş burunların anatomik yapısı büyük oranda değişikliğe uğrayabilir. Burun anatomisindeki bu değişiklikler ve hastanın olumsuz yönde etkilenen psikolojisi revizyon burun ameliyatlarının ilkinden daha zor geçmesine neden olur. Bu nedenle cerrah seçimi konusunda oldukça titiz davranılmalıdır. Önceliği ilk ameliyatı gerçekleştiren hekime vermekte büyük fayda sağlanır. Cerrah buruna yaptığı müdahaleyi bildiği için ameliyatı daha kolay gerçekleştirebilir. Ancak ilk ameliyatın yarattığı hayal kırıklığıyla hasta doktor arasındaki güven sarsıldıysa alanında uzman başka bir hekim tercih edilebilir.”

Revizyon burun estetiğinde kullanılan teknikler

“Revizyon burun estetiğinde burun içindeki değişiklikleri görebilmek için genellikle açık teknik tercih edilir. Burundaki soruna göre bazen ufak müdahalelerle sorun basit bir şekilde çözülebilir. Çökme ya da burun ucu düşmesi gibi sorunlarda vücudun başka bir bölgesinden alınan kıkırdak doku yerleştirilmesi gerekebilir. Revizyon burun estetiğinde kullanılması gereken yöntemler kişiye özel olarak belirlenir ve ihtiyaca göre değişiklik gösterir. Ameliyattan sonraki iyileşme süreci aynı şekilde seyreder. İlk birkaç hafta içinde burundaki olası morluk ve şişlikler iner. Birkaç ay içinde burun şeklini ortaya çıkaracak kadar iyileşir. Ortalama bir yıl içinde de tam olarak şeklini alır.”

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can “Revizyon burun estetiği yaptırmayı düşünen hastalar, ilk ameliyatlarının ardından en az altı ay beklemeleri gerekir. Bu süre burundaki şişlik, ödem, asimetri gibi sorunların iyileşmesi için gereklidir. Revizyon rinoplasti öncesinde burundaki dokuların tam olarak iyileşmesi için hastalarımızın yaklaşık 12 ay beklemeleri tavsiye edilir. Burun estetiğinizden memnun değilseniz üzülmeyin, revizyon rinoplasti alanında uzman bir hekime giderek durumunuza özel daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.”