Revizyon Rinoplasti İle Burun Estetiği Sonrası Mutsuzluğa Son

Revizyon Rinoplasti İle Burun Estetiği Sonrası Mutsuzluğa Son

Burun estetiği sonrasında birçok kişi hem estetik görünüm hem de nefes alma işleviyle ilgili sorunlar yaşayabiliyor. Oluşan bu sorunların giderilmesi için yeni bir burun ameliyatına daha ihtiyaç olabiliyor.Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, revizyon burun estetiği ile ilgili bilmemiz gerekenleri anlatıyor.

Revizyon burun estetiği, burunlarında hem fiziksel hem de işlevsel problemler nedeniyle daha önce rinoplasti operasyonu geçirmiş ancak hala bazı sorunlar yaşayan kişilere uygulanan operasyonlara denir. Burun estetiği kişiyi hem estetik hem de fonksiyonel açıdan memnun etmek üzere kişiye özel olarak planlanan operasyonlardır. Burun estetiğinin başarısı ise kişinin memnuniyeti ile ölçülür. Özellikle estetik operasyon sonrasında ortaya çıkan problemler kişiyi öncekinden çok daha fazla rahatsız eder. Çünkü oldukça zahmetli bir süreç geçirdikleri halde hayal ettikleri sonuca ulaşamamışlardır. Özellikle bu sebepten dolayı revizyon rinoplasti hem hasta hem de cerrah için ilk ameliyattan çok daha zor geçer.”

Önceki ameliyatın iyileşme süreci tamamlanmalı

“Burun estetiği sonrası iyileşme süreci ortalama 1 yıldır. İlk aydan itibaren şekli ortaya çıkmaya başlasa bile oluşan şişliklerin ve burun şeklinin tam olarak oturması için 6 ay ile 1 yıl gibi bir süreye ihtiyaç vardır. Çünkü bu süre içinde kişiyi rahatsız eden bazı sorunlar ortadan kalkabilir. Bir sonraki ameliyat için burun derisinin, kemik ve kıkırdak dokusunun da iyileşmeye ihtiyacı vardır. Eğer çok ufak müdahalelerle düzeltilebilecek basit sorunlar oluşmuşsa bu süre daha da kısalabilir. Bunun için öncellikle ameliyatı gerçekleştiren hekime ya da revizyon rinoplasti alanında uzman bir başka bir hekimden bilgi almalısınız.”

Bilgili ve tecrübeli hekim seçimi çok önemli

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can “Özellikle revizyon rinoplasti alanında bilgili ve tecrübeli hekimler tercih etmeye özen gösterilmelidir. Birinci burun estetiği ameliyatınızda eğer dokularda iyileşme sorunu oluşmadıysa, seçiminizi ilk ameliyatınızı yapan doktordan yöne kullanmalısınız. Çünkü hekiminiz birinci ameliyatta burun iç ve dış yapısındaki müdahaleleri bilir. Bu sayede revizyon  rinoplastide daha başarılı olabilir. Ancak eğer güven kaybı ve iletişim problemi yaşıyorsanız alanında uzman başka bir hekime gidilmesi tavsiye edilir.”

Revizyon burun estetiği doğru planlanmalı

“Revizyon burun ameliyatında burun şeklinin yeniden düzenlenmesi gerekebilir. Bazı durumlarda ufak törpüleme gibi basit müdahaleler bile yeterli olabilir. Ancak kimi durumlarda kıkırdak doku ihtiyacı bile oluşabilir. Bu gibi durumlarda vücudun uygun bir bölgesinden ufak kıkırdak doku alınması gerekebilir. Yapılacak olan işlem kişinin var olan burun sorunları ve isteklerine göre kişiye özel planlanmalıdır. Sonuç olarak burun estetiği sonrası ortaya çıkan sorunlar sizi mutsuz etmesin. Planlı ve sabırlı bir süreç ile hayal ettiğiniz buruna kavuşmanız yine mümkün.”

Bir önceki yazımız burun estetiğinizden memnun değil misiniz isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

#yusufcan #kulakburunboğaz #revizyonburun #revizyonrinoplasti #burunestetiği